top of page

Er det bare meg som gruer meg til å gå tilbake til “normalen”?Endelig skal vi tilbake til normalen! Overskriftene lyser mot meg i alle nettavisene. Nå åpner landet igjen! Er det bare meg som ikke nødvendigvis syns at alt var så mye bedre før?


Før helgen følte jeg en lett uro. Misforstå meg rett. Selvsagt er jeg også jublende glad for at pandemien ser ut til å trekke seg tilbake. Samtidig som paradokset er at den faktisk fortsatt er fullt levende i mange land over hele verden. Men, denne teksten skal ikke handle så mye om sykdommens herjinger, men om det å være litt urolig for å skulle “gå tilbake til normalen”.


Det siste jeg hadde lyst til i “åpningshelgen” var å stå tett i tett med andre mennesker i en kø, på et utested eller myldre på andre steder med mye mennesker og høye forventninger. Dessverre, og selvfølgelig, gikk det ikke så veldig bra heller, med voldshendelser og bråk over hele landet.


Jeg er en av dem som er ganske fornøyd med å kunne ha en roligere livsstil, som trives med, og er mer effektiv, på hjemmekontoret og som syns det er godt å ha mer kontroll over egen hverdag. Jeg både gruer meg og er redd for hva “tilbake til normalen” vil gjøre med stressnivået og fokuset mitt. For oss som kjenner oss litt igjen i begrepet introvert så tror jeg at dette kan ha vært en tid der noen også kan ha ha følt på en lettelse. En følelse av å ikke være helt unormal fordi man prioriterer eget selskap og indre opplevelser. En følelse av at det har vært godt at verden rundt oss også har sett ut til å være mer i ro.


Selvfølgelig er jeg glad og lykkelig for at friheten vår er tilbake. At vi kan dele opplevelser sammen igjen. At vi kan være mange mennesker sammen på en konsert eller en teaterforestilling. At vi kan fylle opp yogastudioene med mattene våre ved siden av hverandre. Men jeg tror ikke på at vi får bedre opplevelser eller yter mer på jobben fordi vi gjør det i et raskere tempo og stresser mer. Tvert imot tror jeg det virker mot sin hensikt.


Yoga lærer oss å være mer tilstede her og nå. Ved å fokusere på pusten når uroen melder seg kan vi komme tilbake til øyeblikket og det som betyr noe, som er her og nå. Hva og hvem er det som er viktig for deg nå og hva gjør du for deg selv for å forebygge og mestre stress?


Jeg håper du tar deg tid til deg selv også i tiden fremover. Kanskje du har startet en hjemmepraksis med yoga og meditasjon i løpet av tiden som har gått. Hva med å fortsette denne praksisen?


Husk å ta deg pauser i løpet av dagen som bare er for deg.99 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Perspektiv

Comments


  • facebook
  • instagram
bottom of page