top of page

Å mestre endringOverganger - livet i en evig flyt


Er det noe vi kan stole på at livet gjør så er det er å forandre seg hele tiden, og det er ikke alltid like lett å skulle tilpasse seg. Hvordan mestrer du endring i hverdagen? Jeg tror at ved å være mer bevisst kan disse evige endringene håndteres på en positiv og kanskje også selvutviklende måte. Når temaet overganger i livene våre kommer opp tenker vi som oftest på de store hendelsene som dreier seg rundt det å gå fra barn til ungdom, fra ung til voksen, og fra voksen og over i alderdommen. Når vi snakker om livsoverganger, handler det om det å oppleve en endring. Store øyeblikk krever mye av oss som mennesker. Det kan være hendelser som skaper massive endringer i livene våre som kjærlighet, karriere, barn, sykdom eller tap av noen som står oss nær.


Endring kommer i så mange former. I tillegg til alt det som påføres oss utenfra kan det også være perioder med indre konflikter i oss selv, der vi vet vi trenger å jobbe med forandring. Når de store og små øyeblikkene krever mye av oss, endring av sesongene, sykdom, jobbene våre, eller kanskje den indre konflikten, da kan meditasjon og yoga være gode verktøy for økt mestringsfølelse.

Noen overganger kan føre til at vi føler oss overveldet, kanskje deprimerte og usikre. De kan få oss til å stille spørsmål ved våre personlige verdier og sette spørsmålstegn ved oss selv. Hvordan vi håndterer det avgjør hvordan det påvirker livene våre. Motstand mot endring er jo et naturlig instinkt hos oss mennesker. Men selv om vi har mest lyst til å gjemme oss når redselen for endring melder seg så betyr ikke det nødvendigvis at vi burde gjøre det. Enkelte endringer kan være bra for oss. Andre kan være tragiske. Men selv da kan den riktige tilnærmingen til å håndtere endringen føre til positiv og personlig vekst.


Det er så mange ting i livet som er utenfor vår kontroll. Men, vi har absolutt noe frihet.

Vi kan velge hva det er vi spiser og vi kan velge hva det er vi fokuserer oppmerksomheten vår på og hvordan vi gir vår verden fornuft. Ved å bruke denne typen frihet så kan vi også skape endring i livene våre.


Si til deg selv: Jeg tar et hav av ulike avgjørelser hver dag. Noen store og noen små. I dag skal jeg praktisere det å ta gjennomtenkte avgjørelser med intensjon. Jeg skal gjøre mitt beste for å ikke gå i søvne gjennom denne dagen. På slutten av dagen skal jeg legge merke til hvordan det er å leve i øyeblikket med mening og hensikt.


Sist og ikke minst: vær medfølende overfor deg selv.

80 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Perspektiv

Comentários


  • facebook
  • instagram
bottom of page